Jogi nyilatkozatok

Az alábbiakban összegyűjtöttük a weboldallal kapcsolatos jogi tudnivalókat. Ha egy konkrét nyilatkozat érdekel, kattints az alábbi linkek egyikére:

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT | SZERZŐI JOGI NYILATKOZAT | ÜZEMELTETŐ JOGI NYILATKOZATA

AZ ÜZEMELTETŐ JOGI NYILATKOZATA

Örülünk, hogy ránk találtál! A weboldal oldalainak megnyitásával (böngészésével) úgy vesszük, hogy maradéktalanul, feltételek nélkül elfogadod az oldal használatához kapcsolódó alábbi szabályokat. Amennyiben az alábbiak bármely részével nem értenél egyet, úgy kérjük weboldalunk böngészése előtt vedd fel velünk a kapcsolatot.

Az oldal teljes terjedelmét szerzői jog védi, a szerzői jogi nyilatkozat teljes szövegéhez kattints ide: SZERZŐI JOGI NYILATKOZAT.

A Weboldal használatát, böngészését, valamint a Weboldalon található vagy a felhasználók által megrendelt letölthető tartalmak letöltését Felhasználók saját felelőségükre végzik. A Felhasználó számítástechnikai vagy mobileszközeiben az oldal használata, böngészése közben ért – közvetett vagy közvetlen – károkért a Weboldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, kártérítési kötelezettség ezért az üzemeltetetőt nem terheli.

A) ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

A weboldalon történő regisztráció (és ezáltal személyes adatok megadása) nem kötelező. Azonban a regisztrációval a felhasználók elfogadják az alábbi adatvédelmi nyilatkozatot:

Jelen adatvédelmi nyilatkozat kizárólag természetes személyek vonatkozásában érvényes. Jogi személyek esetében az Általános Szerződési Feltételek az irányadó.

A regisztrált felhasználók által megadott személyes adatok védelme érdekében az oldal üzemeltetője maximálisan betartja a hatályos jogszabályokat, kiemelten a 2011. évi CXII. az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényt (a továbbiakban: infotv). A törvény teljes szövege itt található: infotv.

Az üzemeltető adatvédelmi nyilatkozatával vagy a személyes adatok kezelésével kapcsolatosan a regisztrált felhasználók az alábbi elérhetőségeken tehetnek észrevételt:

Üzemeltető: Aldor Media Bt.

  • postai cím: 2120 Dunakeszi, Szegfű u. 13.
  • e-mail cím: iroda(kukac)minivaros(pont)hu

vagy

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatala

  • posta cím: 1530  Budapest, Pf.: 5.
  • cím: 1125  Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
  • telefon: +36 (1) 391-1400
  • fax: +36 (1) 391-1410
  • e-mail: ugyfelszolgalat(kukac)naih(pont)hu
  • weboldal: http://naih.hu

1. Alapfogalmak

A weboldal üzemeltetőjének

  • neve: Aldor Media Bt.
  • székhelye: 2120 Dunakeszi, Szegfű u. 13.
  • e-mail címe: iroda(kukac)minivaros(pont)hu
  • adószáma: 21534434-3-13
  • cégjegyzékszáma: 13-06-058118
  • adatvédelmi nyilvántartási azonosító: NAIH-69944/2013.

Regisztrált felhasználó: azok a természetes személyek, akik az oldal böngészése során személyes adataikat megadva regisztrálnak a weboldalon.

Adatkezelés: a regisztráció során megadott személyes adatok elmentése, tárolása, valamint a felhasználókkal szembeni kötelezettségek teljesítése során történő felhasználása.

Adatrögzítés helye, módja: üzemeltető a megadott személyes adatokat az oldalt működtető tárhelyen tárolja, azokhoz harmadik személy legálisan nem férhet hozzá.

2. Személyes adatok és azok felhasználásának köre

Üzemeltető a vásárlás, valamint a regisztráció során a következő személyes adatok megadását kéri a felhasználóktól:

  • Vezetéknév és keresztnév;
  • E-mail cím (amelyre a visszaigazoló elektronikus leveleket küldeni fogjuk);
  • Számlázási és szállítási cím (a rendelések teljesítése valamint a számla szabályos kitöltése érdekében;
  • Telefonszám (amelyen fel tudjuk Veled venni a kapcsolatot, ha a rendeléseddel kapcsolatban bármilyen kérdés felmerülne).

Az üzemeltető a személyes adatokat kizárólag az alábbiak esetében használja fel:

  • a felhasználók felé vállalt kötelezettségek (pl. rendelések teljesítése, számlázása)
  • hírlevelek (melyről bármikor leiratkozhatsz)
  • felhasználóval történő hivatalos levelezés.

3. Adatkezelők köre

A felhasználók által megadott személyes adatokat kizárólag az üzemeltető, a 2. pontban meghatározott esetekben használja fel.
Harmadik személynek a személyes adatokat kizárólag abban az esetben bocsájtja rendelkezésre, ha az a felhasználók felé vállalt kötelezettségek teljesítése érdekében alvállalkozó igénybevételét kívánja meg (pl. postai kézbesítés, futár, stb.). Ez esetben a megbízott alvállalkozó köteles a rendelkezésére bocsájtott személyes adatokat bizalmasan kezelni, és azokért felelősséget vállalni.

Amennyiben az adatvédelmi nyilatkozattal, vagy az üzemeltető adatkezelésével kapcsolatban bármilyen észrevétele lenne, kérjük írd meg nekünk a “Kapcsolat” menüpont alatt található elérhetőségeink egyikére.

B) SZERZŐI JOGI NYILATKOZAT

FIGYELEM! Az oldalon letölthető ingyenes és fizetős makettek, szerzői jogi védelem alatt állnak! Nagyon sok munka van benne, ezért ha valamelyik barátodnak, ismerősödnek megtetszik, kérlek, NE KÜLDD EL ÉS NE MÁSOLD LE neki, inkább oszd meg vele a weboldal elérhetőségét, ahol Ő is hozzájuthat saját példányához. Köszönjük!!!

Én sem szeretem a jogi szövegeket, de alkotóként és családfenntartóként mindent meg kell tennem annak érdekében, hogy az általam sok munkával, hosszú idő alatt elkészített terveket, rajzokat, termékeket illetéktelenül és illegálisan ne használják. Remélem megérted. Becsületes vásárlóként Téged nem érintenek a lentiek.

A szerzői jogról, és az általunk készített tartalom szerzői jogi védelméről részletesen az alábbi nyilatkozatban olvashatsz.

Jelen weblap böngészésével a felhasznál hozzájárul ahhoz, hogy a weblap üzemeltetőjének, az Aldor Media Bt-nek szellemi termékét képező tartalmakat olvassa, és kizárólag személyes információ szerzésére használja fel. A weblap üzemeltetője mint jogtulajdonos nem járul hozzá e közzétett tartalmak engedély nélküli másolásához és üzleti célú felhasználásához, és annak változatlan vagy nagymértékben hasonló módon történő átvételéhez vagy felhasználásához. A jelen feltételek tudomásul vételével a felhasználó egyúttal aláveti magát a magyar szerzői jog és a weblap üzemeltető cég székhelye szerint hasárkörrel rendelkező magyar bíróság illetékességének is.

1. Szerzői jogi alapfogalmak

Weboldal: jelen Nyilatkozat a minivaros.hu weboldalra vonatkozik.
Tartalom: a Weboldalon található szöveges és nem szöveges tartalmak, beleértve a weboldal szövegét és az ingyenes vagy fizetős letölthető tartalmakat, dokumentumokat.
Jogtulajdonos: a Weboldalon található Tartalom szerzői jogtulajdonosa Horváth Ferenc és az Aldor Media Bt.
Üzemeltető: a Weboldalt az Aldor Media Bt. üzemelteti.

A weboldalon található Tartalom a Jogtulajdonos szellemi terméke, melyet szerzői jog illet meg. Ennek értelmében a Tartalom szerzői, vagyoni és felhasználói jogai kizárólag a Jogtulajdonos tulajdonai, azokról kizárólag a Jogtulajdonos rendelkezhet.

2. A szerzői jog megsértése, jogsértés esetén fizetendő kötbér

Jelen Weboldalon MINDEN Tartalom Szerzői joggal védett! A felhasználó az oldal használatával elfogadja jelen nyilatkozatot.

Tilos az oldalon található szöveges tartalom másolása, nagy terjedelmű közlése, idézése bármilyen formában, legyen az offline (pl. nyomtatott sajtó, szórólap, könyv vagy bármely nyomtatott médium, kiadvány) vagy online (weboldal, blog, webáruház, vagy bármilyen interneten elérhető, letölthető) megjelenés.

Kizárólag a szöveges tartalom részleges idézése maximum 1000 karakter terjedelemben (szóközökkel) megengedett, ennek feltételei:

  • az idézett szövegnél feltüntetésre kerül a jogtulajdonos (© Aldor Media Bt.) valamint a weboldal (www.minivaros.hu),
  • az idézés tényéről írásos bejelentést tesznek az iroda(kukac)minivaros.hu weboldalon, megadva az idézést tartalmazó oldal pontos URL-jét, linkjét.

Felhasználók az oldal használatával, böngészésével tudomásul veszik és elfogadják, hogy amennyiben a Weboldal tartalmát harmadik személy honlapján bizonyíthatóan azonos vagy hasonló formában észleljük, másolt oldalanként 20 000.- Forint + Áfa összegű kötbért számlázunk a jogtalan felhasználónak. Másolt oldalnak minősül az is, ha az átvétel 1000 karakternél, vagy letölthető tartalom esetében 20%-nál nagyobb mértékben tartalmazza a nem engedélyezetten átvett szövegünket, tartalmunkat. A tartalom jogtalan, illegális átvételével a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást.

Az engedély nélküli másolás bizonyítására az átvételről közjegyzői tartalomtanúsítás készül, mely közokíratnak minősül, így a bíróságon bizonyító erejű. A közjegyzői tartalomtanúsítás költségét a kötbérrel együtt áthárítjuk a jogtalan felhasználóra.

3. Letölthető dokumentumok egyedi azonosítója

A weboldalon letölthető (ingyenes és fizetős) tartalmak is elérhetők, melyek elektronikus formátumban (PDF) tölthetők le.
Ezen dokumentumok jelentős része ún. Egyedi digitális azonosítóval vannak ellátva. Így minden egyes ilyen letöltött dokumentum beazonosítható, különböző, egyedileg generált kódot kap, mely bekerül a letöltött dokumentum kódjába. Ez a kód semmilyen módon nem befolyásolja vagy korlátozza a letöltött dokumentum használhatóságát, olvashatóságát, megjelenítését.
Amennyiben engedély nélküli, jogsértő megosztásról szerzünk tudomást, ezen egyedi digitális azonosító alapján visszakereshetővé válik, hogy mely felhasználó volt az engedély nélküli másolat forrása. Az engedély nélküli másolás miatti kártérítési igényünket ezen felhasználóval szemben fogjuk érvényesíteni.

Amennyiben fenti nyilatkozat bármely pontjával kapcsolatban kérdés vagy észrevétel merülne fel, kérjük írj a “Kapcsolat” menüpontnál található elérhetőségeink egyikére.

©2013. Miniváros.hu by Aldor Media Bt. | Minden jog fenntartva! | www.minivaros.hu