Menü Bezárás

Gyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.)

Mekkorák az összeállított, kész makettek?

Az általunk készített papírmakettek a matchbox méretű autókhoz igazodnak. Ez nagyjából 1:60-1:87 méretarányt jelent.
Így ezek a makettek a matchbox méretű autókon kívül illeszkednek a Thomas (és más) favonatokhoz, a HotWheels, Majorette fémautókhoz valamint a HO méretű villanyvasútmodellekhez is.

Milyen formátumban érhetők el a makettek?

A makettek jelenleg letölthető változatban érhetők el, de hamarosan némely makett elérhető lesz nyomtatott változatban is.
Az alapértelmezett nyelv a magyar, de némely papírmakett rendelhető más nyelvű változatban is.
A makettek elnevezésében mindig utalunk arra, hogy az melyik változatot jelenti.
Pl. Papírmakett Benzinkút – A4-HU-PDF azt jelenti, hogy a papírmakett A4 méretű papírra optimalizált, magyar nyelvű, pdf fájl (azaz letölthető változat), mely fizetés után letölthető az e-mail-ben megadott linken keresztül.
Papírmakett Benkinkút – A4-HU-PRINT pedig ugyanannak a makettnek a nyomtatott, PRINT változatát jelenti, melyet postán keresztül tudunk szállítani (a PRINT változatok tervezett megjelenése 2013 vége – 2014 eleje. Amennyiben ilyen kiadványt szeretnél még az idén, kérjük írj nekünk egy e-mailt).

Mit tartalmaznak a kiadványok?

Egy-egy kiadvány (letölthető változat esetén a fájl) tartalmazza a makett, épület elemeit, egy alapot, amire az épületet ragaszthatod, valamint egy lépésről-lépésre összeállítási útmutatót.

Családi-ház-A4HU-pdf-page-002 (424 x 600)
Családi-ház-A4HU-pdf-page-001 (424 x 600)
Családi-ház-A4HU-pdf-page-003 (424 x 600)

Milyen nyelvű feliratokat tartalmaznak a makettek?

Az általunk készített makettek több nyelven is elérhetők lesznek. A magyar változat általában magyar nyelvű feliratokat tartalmaz, így pl. a Kórház épületén NEM Hospital, hanem Kórház felirat szerepel. Ugyanez érvényes a Tűzoltó állomás és a Rendőrség épületére is.
Azonban néhány makettet elérhetővé teszünk angol feliratokkal is. Ezeket a makettek leírásában mindig szerepeltetjük.

Mi kell tudni a letölthető változatról?

A letölthető változat rendelését mindenképpen azoknak ajánljuk, akik otthoni színes nyomtatóval rendelkeznek, vagy nem jelent nekik problémát kifizetni a nyomtatást-fénymásolást végző üzleteknek a kinyomtatás költségét (ami laponként elérheti a 200-300 forintos árat is).
A letölthető papírmakett-ek A4 méretű pdf dokumentumok (a fájl megnyitásához pdf olvasó program szükséges. Ha nincs ilyen a gépeden, telepítsd a legelterjedtebb, ingyenes Adobe Reader alkalmazást, melyet innen tudsz letölteni: Adobe Reader). Fizetést követően a visszaigazoló e-mail-ben találod a letöltési linket, a makettet tartalmazó pdf fájlt erre kattintva tudod letölteni.
Nyomtatáshoz vastagabb papírlapot ajánlunk, az optimális papírfajta 250 grammos, fehér, matt ofszet- vagy fénymásolópapír (ilyen pl. a ProDigital 280 grammos fénymásoló papírja). Ettől eltérhetsz, de a 190 grammosnál vékonyabb papír nem lesz annyira merev, így könnyebben gyűrődhet, szakadhat, ragasztáskor átázhat. Azt javasoljuk, hogy vásárlás előtt töltsd le a Családi ház makettjét ingyen, és teszteld le a használni kívánt papírral (a letöltéshez kattints ide: Családi ház makett).
A letöltött papírmakettet elvileg bármilyen színes nyomtatóval ki lehet nyomtatni. Egyes modelleknél előfordulhat, hogy a vastagabb lapokat nem tudja beszívni a nyomtató lapadagolója, ilyenkor megoldás lehet, ha kézzel segítesz a papír bevezetésében.
FONTOS! A letölthető változatoknál a kifizetett maketteket egy (a visszaigazoló e-mailben megadott) link segítségével tudod letölteni maximum 5 alkalommal 60 napos időkorláttal. Azaz a rendeléstől számított 60 nap után a link inaktívvá válik, függetlenül attól, hogy hányszor töltötted le a fájlt.
Ha a letöltés során bármilyen problémát észlelsz, kérjük jelezd felénk a “Kapcsolat” menüpontnál található elérhetőségeink egyikén.

Mi történik, ha nem tetszik, amit megrendeltem, vagy a kapott makettet nem tudom összeállítani?

A letölthető dokumentumok esetében nehéz visszárut vállalni, mert a “termék” csak virtuálisan létezik. De teljesen érthető, hogy olyan termékért akarsz csak fizetni, ami biztosan tetszeni fog.
A következőket tudjuk ajánlani annak érdekében, hogy biztosra menj, és elégedett Miniváros tulajdonos légy:

  • Mielőtt rendelnél, kérjük  töltsd le valamelyik ingyenes papírmakettünket (a letöltéshez szükséges gyors regisztrációhoz kattints ide). Nyisd meg, nézd meg, építsd össze. Ha tetszik, akkor valószínűleg a többi makettünk is tetszeni fog. Ha össze tudtad állítani, akkor valószínűleg a többi makettünket is össze tudod majd állítani. Ha viszont nem vagy megelégedve vele, akkor gondold át, hogy a többi, fizetős makettünk adhat-e annyival többet, mint amennyivel többe kerül?
  • Rendelés előtt kérjük tanulmányozd át az adott makettről készült képeket, információkat. Minden papírmaketthez igyekeztünk olyan fotókat publikálni, melyek valós képet adnak róluk: hogyan fog kinézni, mennyire nehéz összeállítani, mit tartalmaz a letölthető fájl.
  • Ha mégis meggondolnád magad, mindaddig lehetőséged van elállni a rendeléstől, ameddig nem fizetted ki azt. De fizetés után sajnos már nem tudunk mit tenni, mert a rendszer a fizetés után automatikusan elküldni Neked a letöltéshez szükséges linket, így rendelésed teljesül.

Kérjük a fentieket mindenképpen gondold át, mert a hatályos jogszabályok, valamint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság állásfoglalása értelmében az elállási jog nem vonatkozik a letölthető, virtuális termékekre, melyeknél a jogszabályok értelmében a távollévők között kötött szerződésben foglalt ellenszolgáltatás a letöltési link megadásával, rendelkezésre bocsájtásával megvalósult, és attól elállni már nem lehet. Ezért a rendelésed leadásánál ezt is tartsd szem előtt.

Hamarosan elérhető PRINT változatú, nyomtatott maketteknél (melyeket postai küldeményként kapsz) egyedülálló garanciát vállalunk: amennyiben a kézhezvételtől számított 20 napon belül kiderül, hogy a rendelt makett nem az, amit elképzeltél, csak küldd vissza a makettet vagy annak kivágott elemeit, és mi kérdezés nélkül visszatérítjük az árát. Sőt! Ha lefényképezed a félkész vagy kész makettet, és elküldöd e-mail címünkre néhány sor kíséretében, amiben leírod, miért nem tetszik, mit hiányolsz belőle, hogyan tudnánk javítani makettjeinken, vissza sem kell küldened a makettet, a visszatérítést enélkül is megkapod. A részletekről kérjük olvasd el az Általános Szerződési Feltételek Elállási joggal kapcsolatos bekezdését.

Mit kell tudni a nyomtatott változatról?

Tervezzük, hogy makettjeink nem csak letölthető, hanem nyomtatott változatban is megjelennek. A hamarosan megvásárolható nyomtatott változatú makettek A4 méretű, 300 grammos (az alapelemek 200 grammos) matt ofszet papírra készülnek majd, digitális nyomdában előállítva. Így garantált a kiváló minőség. A nyomtatott változatok hamarosan elérhetők lesznek. Amennyiben még a megjelenés előtt ilyen makettet szeretnél rendelni, kérlek írj a Kapcsolat menüpontban megadott e-mail címre.

Milyen eszközök szükségesek az összeállításhoz?

Ami nélkülözhetetlen a (ki)nyomtatott makettek összeállításához:

  • vágószerzám (olló, papír- vagy tapétavágó, ismertebb nevén sniccer);
  • ragasztó.

Ezekkel már össze tudod állítani makettjeinket, de megkönnyítheti a dolgodat, és szebb eredményt kaphatsz az alábbi eszközök használatával.

Ami segítheti az összeállítást (és szebb maketteket eredményezhet):

  • fém vonalzó (vagy bármilyen kemény anyagból készült legalább 30 cm hosszú egyenes – ha tapétavágóval vágsz);
  • japán spatula (a hajtogatáshoz, így gyűrődésmentesen sikerül meghajtogatni a papírt);
  • valamilyen hegyes, de nem balesetveszélyes “szerszám” a hajtogatáshoz (ilyen “szerszám” lehet egy kifogyott tollbetét, vagy egy nagyobb csavar, biztonsági- vagy gombostű, olló, de a rotring ceruza hegye is jó lehet, ha nincs benne grafit betét).
kellekek (600 x 359)
Minden, ami szükséges lehet…

Milyen ragasztót használjak az összeállításnál?

Mindenképpen átlátszó (színtelen) papírragasztó ajánlott a makettek összeépítéséhez. A legjobb, ha ún. csőrös ragasztót használsz, így elkerülheted, hogy a ragasztó túlfollyon a felületen. Ez azért fontos, mert a rossz helyre tett, félrekent ragasztó elszínezheti a makett mintáját, ami nem túl szép. Ezért pl. nem javasoljuk az ún. stift változatú ragasztókat, mert ezekkel nehezen lehet pontosan, csak a kívánt felületet bekenni. Nem javasoljuk a pillanatragasztók vagy univerzális ragasztók használatát sem, mert a papír átázhat, a ragasztás pedig csomós lehet.

Milyen eszközt használjak a vágáshoz?

Az olló általában minden háztartásban elérhető, és ha egyenesen vágunk vele, akkor tökéletesen megfelel. Gyakorlott makettezők tapétavágó kést, pengét (ún. sniccert), a profik hobbikést használnak, amikkel – egy lehetőleg fém vonalzó segítségével – tökéletesen egyenes vágást tudnak végezni. Tapétavágó kést a papír-írószer boltokban és a hipermarketekben is találsz, már néhány száz forintért. Hobbikéseket barkács- vagy hobbiboltban kaphatsz, de előfordulhat a hipermarketek kínálatában is – ezek ára viszont már magasabb, a profi eszközök ára több ezer forint is lehet.

Mennyi időn belül kapom meg a megrendelt nyomtatott változatú makettjeimet?

A nyomtatott változatból – amely jelenleg még nem elérhető – előreláthatólag minimális készlettel fogunk dolgozni, így a nyomtatott változatokat nem biztos, hogy azonnal szállítani tudjuk. Ezért a készleten nem lévő maketteknél a rendelés kifizetését követően (a rendelt mennyiségtől függetlenül) azonnal megrendeljük a nyomdától, akik pár nap alatt leszállítják a maketteket. Postázásra ezt követően kerül sor – általában a megrendelést követő egy héten belül. A nyomtatott változatok várható megjelenése 2017. év közepe.

Milyen szállítási módok érhetők el?

A letölthető változatoknál értelemszerűen nincs szállítási mód, ezek a változatok a fizetést követően letölthetők a visszaigazoló e-mailben megadott linken keresztül.
A nyomtatott változatokat majd az előrefizetést követően ajánlott küldeményként postán küldjük az általad megadott címre. Az ajánlott küldemény azt jelenti, hogy azt a postás kizárólag kézbe kézbesíti, így ha nem talál otthon senkit, akkor az illetékes postán vehető át.

Mennyi a szállítási idő?

A letölthető változatok a fizetést követően perceken belül letölthetők. A nyomtatott változatok esetében a készlettől függően 3-7 munkanap is lehet a szállítási idő.

Milyen fizetési módok érhetők el?

Jelenleg kétféle fizetési mód segítségével tudsz fizetni:

  • online kártyás fizetéssel a biztonságos Barion rendszeren keresztül: ehhez nincs szükség a Barion-nál sem előzetes regisztrációra, sem Barion fiókra, csupán egy online, internetes vásárlásra alkalmas bankkártyára.
  • közvetlen banki átutalással: rendelésed ellenértékét ez esetben kérjük utald a visszaigazoló e-mailben szereplő számlaszámunkra. Megrendelésedet a pénz számlánkra történő beérkezését követően küldjük.

Hányszor tölthetem le a letölthető változatot, és meddig érhető el?

A letölthető változat a megadott linken keresztül összesen 5 alkalommal tölthető le 2 hónapos (60 napos) időkorláttal. Ez azt jelenti, hogy a rendelést követő 60 napon belül maximum 5 alkalommal tudod a megrendelt és kifizetett maketteket letölteni rendszerünkből. Ha tehát a rendelést követő 2 hónap után, vagy hatodszorra szeretnéd letölteni, akkor ez a link már nem lesz aktív, nem lesz elérhető.

Hova fordulhatok, ha mégsem vagyok elégedett?

Első körben mindenképpen azt javasoljuk, hogy problémáddal fordulj hozzánk, a “Kapcsolat” menüpont alatt található elérhetőségeink egyikén. A papírmakettek és ez a kiszolgáló internetes felület azért készült, hogy örömöt, boldog perceket szerezzünk megrendelőinknek, ezért minden esetben megvizsgáljuk, megtettünk-e mindent annak érdekében, hogy elégedett legyél. Ha hibáztunk, megteszünk mindent, hogy a hibát orvosoljuk. Ha nem hibáztunk, akkor is megnézzük mit tudunk tenni annak érdekében, hogy a problémádat megoldjuk.
Ha úgy érzed, hogy azt mi nem tudtuk megfelelően kezelni, fordulhatsz a Nemzeti  Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (http://www.nfh.hu/), akik kivizsgálhatják az esetet.
Jogilag a területileg illetékes Pest Megyei bíróság járhat el az ügyben, a szükséges lépésekről ők tudnak felvilágosítást adni.