Menü Bezárás

Miniváros elemei

Mitől több a miniváros útrendszere egy autós játékszönnyegnél? Az épületek itt nem rajzolva vannak, hanem különálló elemek, melyek térben is kiemelkednek. Így egy élethű, valódi városban autózhatsz matchbox méretű autóiddal.

Az elérhető épületek listája folyamatosan bővül, ezért érdemes visszalátogatnod újra meg újra, vagy feliratkozni a hirlevélre, így minden új elem megjelenéséről automatikusan értesülni fogsz.

makett-button
Kattints a gombra, ha meg akarod nézni a rendelhető papírmaketteket.

MIT TARTALMAZ EGY-EGY FÁJL, KIADVÁNY?

  • az épület, makett elemeit,
  • egy alapot úttal, amire az épületet ragaszthatod,
  • valamint egy lépésről-lépésre összeállítási leírást.

Családi-ház-A4HU-pdf-page-002 (424 x 600) Családi-ház-A4HU-pdf-page-001 (424 x 600) Családi-ház-A4HU-pdf-page-003 (424 x 600)

ELÉRHETŐ ÉS TERVEZETT MAKETTEK

Családi ház (ingyenesen elérhető)
Ez a papírmakett tulajdonképpen egy teszt makett. Ingyenesen letölthető, így mindenki eldöntheti, tetszik-e neki az általunk készített makettek világa, hiszen Miniváros épületeit hasonló stilusban terveztük.
Az is kiderül, hogyan kell összeállítani papírmakettjeinket. Így senkit nem érhet meglepetés, amikor kézhezkapja (letölti és megnyitja) a megrendelt maketteket.

CSALÁDIHÁZ-2

A letöltéshez csak iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre (erről később bármikor leiratkozhatsz), a feliratkozáshoz kattints ide –> Feliratkozom.
Feliratkozás után már küldjük is a Családi ház letöltési linkjét (a pdf fájl 10,7 Mb-os).

Update: bár továbbra is érdemes feliratkoznod a hírlevélre (kattints ide: feliratkozás), az ingyenes maketteket már feliratkozás nélkül is letöltheted. Csak kattints ide: ingyenes makettek

Családi-ház-A4HU-pdf-page-002 (424 x 600)

Benzinkút (megjelent!)
Kifogyott a benzín az autódból? Minivárosban már benzinkút is található, ahol könnyen megtankolhatod autóidat, ide még a matchbox méretű buszok és a kamionok is beférnek. Még néhány nap, és letöltheted az online verziót, vagy megrendelheted a kinyomtatott változatot.

IMAG2567
Benzinkút – az autókat a csomag nem tartalmazza 🙂
IMAG2607
… és a figurákat sem tartalmazza a csomag 🙂

Tűzoltó állomás (megjelent!)TŰZOLTÓSÁG-2
Riadó! Tűz van! Szerencsére Miniváros tűzoltó állomása készen áll, hogy az ott várakozó tűzoltó autóid gyorsan eloltsák a tüzet. A garázsában pedig akár két matchbox méretű tűzoltóautó is elfér. A tűzoltó állomás online és nyomtatott változatban kapható – hamarosan!

RENDŐRSÉG-2Rendőrség (megjelent!)
Miniváros biztonságos hely. De sosem árt az éberség. Ezért készült el a rendőrség épülete, amely elrettenti a bűnözőket. A makett online és nyomtatott változatban megjelenik hamarosan!

 

Kórház (megjelent!)KORHÁZ-2
Nem kell már máshova vinned a betegeket! Mentőautód egyenesen Miniváros kórházába viheti a sérülteket. Az épülethez egy útelem is tartozik, amely összeilleszthető a többi Miniváros útelemmel. A makett 5 oldalas, hamarosan kapható letölthető és kinyomtatott változatban.

 

 

Társasház (megjelent!)

TÁRSASHÁZ

Garázs (megjelent)

Garázs-kapu

Autómosó (feltöltés alatt)

main-2

Vasútállomás (hamarosan)

Alagút – felüljáró (hamarosan)

Repülőtér (előkészületben!)

Parkolóház (előkészületben!)

Családi ház 2. (előkészületben!)

Autószervíz (előkészületben!)

Gyár (előkészületben!)

Farm (előkészületben!)

Autókereskedés (előkészületben!)

Hiányolsz valamit? Írd meg, Te milyen épületet szeretnél, és mi megpróbáljuk mielőbb megtervezni.

 

*A makettek A4 méretű pdf formátumban menthetők le. Megnyitásukhoz pdf olvasó (pl. az ingyenes Acrobat Reader) szükséges.
Javasolt a pdf fájlokat vastagabb, fehér lapokra nyomtatni, majd a leírás szerint kivágni, hajtogatni, ragasztani. Az ingyenesen letölthető makettekkel kapcsolatban semmilyen reklamációt nem tudunk elfogadni, de szívesen veszünk minden véleményt, javaslatot, amely az oldallal vagy annak tartalmával kapcsolatos.

Egy miniváros alapját az útak adják. Erre épülnek fel a házak, épületek, és ezen közlekednek a kisautók.

Éppen ezért fejlesztettünk ki egy olyan útrendszert, mellyel tetszőleges úthálózat építhető – újra meg újra. Az úthálózat korlátlanul bővíthető, így Minivárosod folyamatosan bővülhet, fejlődhet. Matchbox méretű autóidnak akár egy nagyvárost is megépíthetsz, ha az útrendszeredet papírmodel házakkal, rendőr- és tűzoltóállomással, autószerelő műhellyel vagy boltokkal egészíted ki.

UTELEMEK-JPG-s
Ez csak egy példa a sok száz variációból. Az útelemek tetszőleges kombinációban építhetők össze, így csak a képzelet szabhat határt.

Mi ez a Miniváros útrendszer?
Ezek olyan A4 méretű papírból készíthető útelemek, melyek a speciális kialakításnak köszönhetően könnyen összekapcsolhatók, tetszőlegesen kombinálhatók, és egyszerűen szétszedhetők, hogy egy másik úthálózatot építsünk belőlük. Az útrendszer elemeinek előnye, hogy otthoni nyomtatóval tetszőleges mennyiségben könnyen kinyomtatható, így a megrendelést nem terheli szállítási költség, és az útelemekért is csak egyszer kell fizetni, de azokból korlátlan mennyiségű útelem nyomtatható. Így bármekkora úthálózat építhető.
És mi van, ha tönkremegy valamelyik? Semmi baj, csak nyomtasd ki újra, és pótold a sérült elemet. Az alapcsomag négy útelemet tartalmaz: egyenes, kanyar, kereszteződés, és T-út.

erdekel-button2
Kattints a gombra, ha érdekelnek az útelemek

Biztosan drága…
Miért lenne az? Ha belegondolsz, hogy akár az egész lakást behálózhatod az útelemekkel, és ezért csak néhány száz forintot kell fizetni… Ugye, hogy megéri? De van egy nagyszerű hírünk: ha valamelyik makettgyűjteményünket megrendeled, ajándékba is megkaphatod ezeket az útelemeket.

IMAG2601
Az útelemek összeépítve a valóságban.

Az útelemek külön is megvásárolhatók, de amennyiben az 5 épületet tartalmazó makettcsomagot rendeled meg, a 4 féle útelemet tartalmazó útelemcsomagot ajándékba kapod (az akció visszavonásig érvényes). És lesznek akciók is. Ha nem akarsz lemaradni, kedveld Facebook oldalunkat: www.facebook.com/minivaros.hu

ÚTELEMEK-4-A4-HU-PDF
Az útelemeket letölthető pdf fájlban kapod meg, kinyomtatás után vágd ki a weboldalon található instrukciók alapján (Segítség menüpont)

Tervezett megjelenés: 2013 ősz.

terv-a-monitoron (855 x 512)
Készül az útrendszer. Még néhány finomítás, és megy a nyomdába.

Egy kisvárosban forgalom is van, a forgalmat pedig irányítani kell.

A miniváros kresztáblákkal irányíthatod kisautóidat merre menjenek, hol parkolhatnak, és hol nem állhatnak meg. Ráadásul ezzel a KRESZ-t is megtanulod, ami elengedhetetlen, ha nagyobb korodban meg szeretnéd szerezni a jogsit.

A jelzőtáblák méretükkel illeszkednek a miniváros útrendszerhez, így az útelemekkel, a papírmakettekkel és a táblákkal egy valódi városban száguldozhatsz matchbox méretű autóiddal.

A Kresz-táblák várhatóan 2013. év végére készülnek el.