Menü Bezárás

Rólunk

Ennek az oldalnak valójában a “Rólam” nevet kellene viselnie :), hiszen az oldal és a makettek egyszemélyes “vállalkozás” termékei, jelenleg egyetlen ember tervezi meg, rajzolja meg a maketteket, és ugyanaz a személy üzemelteti a weboldalt is.

Horváth Ferenc vagyok, az ötletgazda. Miniváros megálmodójaként olyan gyerekjátékot szerettem volna készíteni, ami fejleszti a gyermek kreativitását, logikáját, növeli az önbizalmát. Ami nem egészségtelen, ami nem méregdrága, és nem utolsó sorban ami önfeledt örömöt okoz a kisgyerekeknek, és egy kis szabadidőt ad a szülőknek.

Miért kezdtem el papírmaketteket tervezni?

Szeretnék boldog gyerekarcokat látni
Gyermekkorom meghatározó élménye volt a matchbox. És azt látom, hogy ezek a kisautók ma is sok-sok gyerek kedvenc játéka. Ha láttál már kisfiút brummogni kisautói társaságában, azokat tologatva, tudod mire gondolok.

Szeretnék boldog szülőket látni
Két kisgyermek (köztük egy kisfiú) apukájaként tudom, hogy mennyi időt igényelnek a kisgyerekek szüleiktől. És a szülők bár szívesen és szeretettel töltenek minden időt gyermekeikkel, azért jól esne néha néhány nyugodt perc (egy-két nyugodt óra?), amikor feltöltődhet a következő együttlétre. Ez motivált, amikor olyan játékon gondolkodtam, amivel egy kisgyerek egyedül tud játszani, és ha rövid időre is, de meg tud lenni szülei nélkül.

Szeretnék okos, kreatív gyerekjátékot készíteni
Bármilyen furcsa, ezek a papírmakettek és útelemek nemcsak a gyerekek kreativitását, logikai képességét fejleszti, de a sikerélmény az önbizalmukat is növeli.
A makettek összeállítása mellett a város úthálózatának megépítése is kreativitást igényel. Az útelemek logikusan illenek egymáshoz, és számtalan variációban építhetők össze. A nagyobb gyerekek pedig a Kresz-táblák segítségével megtanulhatják a valós közlekedés szabályait.
Azonban nem szabad elfelejteni, hogy az elején szükséges a szülői segítség, a szülői felügyelet is: az olló balesetveszélyes, ezért csak olyan gyermeknek engedjük használatát, aki már magabiztosan kezeli. És bár a legtöbb ragasztó már nem tartalmaz veszélyes anyagokat, mégsem tanácsos gyermekünket magára hagyni vele. Nagyobb gyerekeknél pedig az első lépéseket kell megmutatni, hogyan tudja összeállítani a maketteket, az útelemeket. De ha ezeken túl vagyunk, a vége az önfeledt autókázás lesz, amihez már nincs szükség állandó, kiemelt szülői felügyeletre. Ilyenkor már jöhet egy könyv, egy kis kikapcsolódás.

Remélem, hogy örömöt okoznak játékaim. Minden észrevételt szívesen veszek, hogy minél jobb makettek készülhessenek. Ha úgy érzed, meg szeretnéd velem osztani véleményedet, kifogásodat, örömödet vagy kudarcodat, kérlek írj a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségeim egyikére. Minden információ segítségemre lehet.

Sok örömöt, boldog órákat, és a szülőknek minél több szabadidőt kívánok.